Rulletrapper og rullebånd

En Rulletrapp er en innretning for å transportere mennesker fra et lavere liggende sted til et høyere liggende sted og omvendt. Rulletrappen ble oppfunnet i 1900 av George Wheeler og Charles Seeberger[1]. De er brukt mye der det er stor trafikk mellom 2 etasjer siden den kan ta unna mye flere mennesker enn en heis.
Rulletrapper består av trinn som dras rundt av kjeder, og brukes ved at en trer opp på et trinn og blir transportert til toppen der trinnet går under beltet.

Rulletrapper er bygd opp med hovedkjeder på begge sider langs hele rulletrappen som trinn blir festet i. Hovedkjedene (helt likt sykkelkjeder, bare ca 20 ganger så stort) løper langs sidene på rulletrappen og snur i bue oppe og nede (øvre og nedre vendestasjon). Alle trinn er festet til kjedene med stor presisjon slik at rillene på trinnene går inn hverandre for å unngå klemfare i form av å kunne få en finger eller lignende mellom. Trinnene følger kjedene hele veien rundt. Det er også et drivkjede i øvre vendestasjon som er koblet til motor og snekke som trekker hovedkjedene og trinnene rundt. Motoren er på mellom 5 og 9&nsp;kW. (kilde: no.Wikipedia.org)

Fokus Heis AS leverer og monterer alle typer Rulletrapper. Leveres i ønskede vinklingsgrader og utførelser. Innendørs og Utendørs.

Rullebånd/Rullende fortau:
Et rullefortau behersker både høydeforskjeller og større avstander på samme nivå og benyttes mest på flyplasser, messer og i butikksentra. I motsetning til rulletrapper kan publikum uten problemer ha med seg større ting som handle- vogner eller plasskrevende reisegods.
Fokus Heis AS kan levere alle typer Rullebånd/Rullende Fortau. Leveres i flere vinklingsgrader og i flere utførelser. Innendørs og Utendørs.

 

Kontakt oss for tilbud